7. december 2021 7:30


Kristian Jensen, særlig repræsentant for Danmark


Hvordan sælger man ansvarlighed, respekt og ordentlighed

 

Efter mere end 20 år på Christiansborg og næsten 10 år som finans-, udenrigs- og skatteminister har Kristian Jensen nu valgt en ny udfordring med at sikre international opbakning til Danmarks ønske om at være medlem af FN’s Sikkerhedsråd fra 2025.

En plads i Sikkerhedsrådet vil bringe Danmark tæt på FN’s globale kerne.

Her kan vi være med til at påvirke beslutningerne i verden omkring os, siger Kristian Jensen.

Men hvordan gennemfører man en global kampagne via 69 ambassader, 6 multilaterale repræsentationer og 1 hovedkontor? Og hvordan leder man en indsats, som skal sikre mindst 129 stemmer blandt FN’s 193 medlemslande?

Denne Tidlig Tirsdag skal vi høre om FN, og om sikkerhed, klima, ansvarlighed, ordentlighed, skrøbelige nationer og menneskerettigheder, som alle er blandt de vigtigste emner i den kampagne, der skal give Danmark en plads ved det fineste bord i FN’s Sikkerhedsråd.
‹‹Tilbage